Pasta z piklinga

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tym razem pikling, czyli śledź wędzony razem z wnętrznościami. W zasadzie przepis na tę rybę pochodzi z kuchni niemieckiej, jednak największa „produkcja” jest w państwach przyściennych. Głównie w Polsce, Holandii, UK, Norwegii…Ryba wędzona na ciepło w temperaturze powyżej 40°C.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pikling średniej wielkości

    2 jajka

    2 łyżki pasty z oliwek zielonych

    2 łyżki majonezu

    sól, pieprz

Pasta z piklinga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z piklinga 1. Rybę „obieramy” ze skóry, usuwamy ości.

    Jajka gotujemy na twardo.

    Mielimy na najmniejszych oczkach. Łączymy z pastą oliwkową i majonezem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy