Pasta z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pastę nauczyła mnie robić Ciocia z czego cieszę się bardzo bo jest pyszna i pożywna.

  • 15 min

Składniki:

  • Puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym, kostka sera białego półtłustego, 2 łyżki śmietany 18
    1 duża cebula, sól i pieprz.

Pasta z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę - solimy, pieprzymy i zgniatamy ręką by ją nieco zmiękczyć. Dodajemy ser i śmietanę - dobrze mieszamy by wszystko ładnie się połączyło. Na koniec dodajemy odsączonego tuńczyka i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Można podawać na krakersach ze szczypiorkiem, bądź na pieczywie. Proste szybkie zdrowe i naprawdę smaczne :) Najlepiej smakuje następnego dnia po zrobieniu gdy wszystkie smaki się połączą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy