Pasta z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Pasta na kanapki z tuńczyka z dodatkiem kukurydzy, jajek, czerwonej papryki, szpinaku, majonezu oraz musztardy.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    2 jajka
    1/3 papryki czerwonej
    1 /3 puszki kukurydzy konserwowej
    Kilka listków świeżego szpinaku
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    Sól i pieprz

Pasta z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka gotujemy na twardo.
    2. Do salaterki przekładamy tuńczyka, kukurydzę, pokrojoną paprykę czerwoną, pokrojone drobno ugotowane jajka oraz kilka umytych listków świeżego szpinaku, które siekamy drobno.
    3. Dodajemy majonez oraz musztardę.
    4. Doprawiamy solą i pieprzem.
    5. Mieszamy dokładnie i odkładamy na chwilę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Komentarze

Podobne przepisy