Pasta z tuńczyka i awokado

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta z w przygotowaniu, smaczna i zdrowa pasta. Świetnie smakuje z pieczywem domowej roboty.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • awokado 1 sztuka
    tuńczyk 1 puszka
    jajko 1 sztuka
    cebula dymka 1 sztuka
    majonez 1 łyżeczka
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    sok z cytryny 1 łyżeczka
    pieprz czarny
    sól

Pasta z tuńczyka i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado (musi być dojrzałe) obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki i rozgnieść widelcem. Skropić sokiem z cytryny. Jajko ugotować na twardo, dodać do awokado i również rozgnieść. Dodać odsączonego tuńczyka. Dymkę pokroić w drobną kosteczkę, natkę pietruszki wypłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do reszty składników. Wymieszać. Dodać majonez. Doprawić pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli. Schłodzić przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy