Pasta z tuńczykiem i oliwkami (do pieczywa)

0 (0 ocen)

  • 15 min

Prosta, szybka i bardzo smaczna pasta do smarowania pieczywa.

  • 15 min

Składniki:

  • Pasta z tuńczykiem i oliwkami (do pieczywa)





    SKŁADNIKI: czas przygotowania 15 minut

    200 g twarożku naturalnego do smarowania pieczywa typu "Philadelphia"
    100 g tuńczyka z puszki (odsączony z oleju)
    100 g oliwek (zielonych) np. z anchoas
    100 g papryki konserwowej
    1/4 czerwonej cebuli
    sól, pieprz, bazylia


Pasta z tuńczykiem i oliwkami (do pieczywa) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    W salaterce wymieszać twarożek z tuńczykiem, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę konserwową i oliwki. Przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Wszystko dokładnie połączyć.
    Tak przygotowaną pastę wykorzystać do smarowania świeżego pieczywa lub tostów.
    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy