Prosta, szybka i bardzo smaczna pasta do smarowania pieczywa.
15 min
Składniki:
Pasta z tuńczykiem i oliwkami (do pieczywa)
SKŁADNIKI: czas przygotowania 15 minut
200 g twarożku naturalnego do smarowania pieczywa typu "Philadelphia"
100 g tuńczyka z puszki (odsączony z oleju)
100 g oliwek (zielonych) np. z anchoas
100 g papryki konserwowej
1/4 czerwonej cebuli
sól, pieprz, bazylia
Pasta z tuńczykiem i oliwkami (do pieczywa) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
W salaterce wymieszać twarożek z tuńczykiem, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę konserwową i oliwki. Przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Wszystko dokładnie połączyć.
Tak przygotowaną pastę wykorzystać do smarowania świeżego pieczywa lub tostów.
Smacznego :)
Komentarze