Pasta z wątróbki drobiowej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

To świetny pomysł na wykorzystanie smażonej wątróbki. Pasta z niej powstaje szybko, łatwo i pysznie smakuje.

  • 15 min

Składniki:

  • 20 dag wątróbki drobiowej
    1 1/2 łyżeczki masła
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1/2 łyżeczki imbiru
    sól
    olej do smażenia

Pasta z wątróbki drobiowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątrbkę oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, po czym zmniejszamy ogień i smażymy ok 5minut często mieszając. Po usmażeniu dodajemy do wątróbki przyprawy i blendujemy na gładki krem. Schładzamy ok godziny i wyjmujemy 15 minut przed podaniem. Przechowujemy w lodówce szczelnie przykrytą żeby powierchnia się nie zeschła

Notka redakcyjna

PP_03-2016

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlety

4.48 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety z wątróbki drobiowej

Gosia Kowalczyk Wątróbka na inny sposób 40 min