Pasta z wędzonej makreli

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smakowitą pastę rybną do pieczywa. Idealna na śniadanie lub kolację, Polecam

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g mięsa z wędzonej makreli
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki majonezu
    pęczek szczypiorku od dymki
    sól, pieprz do smaku

Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno kroimy, odkładamy. Jajka obieramy ze skorupek i drobno kroimy, przekładamy do miseczki. Mięso z ryby również drobniutko kroimy i dokładamy do jajek. Następnie do miseczki wkładamy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy pastę, dokładamy szczypiorek (troszkę odkładamy do ozdoby) i jeszcze raz mieszamy. Górę pasty z makreli posypujemy resztą szczypiorku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy