Pasta z wędzonej makreli

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Idealna na śniadanie lub kolację.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 sztuka (25-30 dkg) wędzonej makreli
    2 jajka
    1 spory ogórek kiszony
    1 cebula
    2-3 łyżki majonezu delikatnego
    1 łyżeczka musztardy (do smaku)
    szczypiorek do posypania
    sól

Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę obierz ze skóry i ości. Rybę zmiksuj w malakserze.
    Cebulę obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę, oprósz solą i odstaw na kilka minut.
    Ogórki pokrój w drobną kostkę, odsącz z nadmiaru wody.
    Jajka ugotuj na twardo i pokrój w drobną kostkę.
    Wymieszaj wszystkie składniki.
    Przed podaniem posyp szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy