Pasta z wędzonej makreli

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mój syn nie przepada za rybami i zawsze był kłopot,bo nie chciał ich jeść...ale rybką w postaci pasty zajada się aż mu się uszy trzęsą ;) Pyszna i zdrowa forma podania wędzonej ryby :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża wędzona makrela
    4-5 jaj
    1 średnia cebula
    1 serek topiony szczypiorkowy z cebulą
    1-2 łyżek majonezu kieleckiego
    pieprz,majeranek,czosnek granulowany

Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy dokładnie z ości,jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę,cebulę także kroimy w drobną kosteczkę.Mieszamy razem,dodajemy serek topiony,majonez i przyprawy do smaku,pieprz,czosnek granulowany i majeranek.Wszystko razem ugniatamy widelcem.Podajemy ze świeżym pieczywem.

Porady

Do pasty można dodać natkę pietruszki,a kanapki udekorować świeżymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy