Pasta z wędzonej makreli i twarożku

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam każdej osobie, która lubi wędzoną makrele.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - wędzona makrela: 25 dekagramów
    - kremowy biały twarożek: 20 dekagramów
    - rzodkiewka: 1 pęczek
    - pietruszka: 1 pęczek
    - mała cebula: 1 sztuka
    - majonez: 3 łyżki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - sok z cytryny: 5 łyżeczek
    - sól, pieprz, do smaku: 2 szczypty

Pasta z wędzonej makreli i twarożku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędzoną makrele obrać i dokładnie i oddzielić od ości. Dodać twarożek, sok z cytryny, majonez, oliwę z oliwek doprawić solą i pieprzem a następnie dokładnie wymieszać aż się uzyska konsystencje pasty (najlepiej użyć blendera).
  • 2. Do pasty dodać pokrojoną w kostkę rzodkiewkę, cebule i posiekaną pietruszkę. Wymieszać i gotowe. Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem.
    Smacznego;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy