Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów. Idealnie sprawdza się również do przygotowania imprezowych przekąsek.
30 min
Składniki:
400g zielonego groszku ( ja użyłam mrożonego )
150g orzeszków ziemnych niesolonych
80g parmezanu lub innego sera żółtego
50g świeżej bazylii
4 ząbki czosnku
80ml oliwy
sok z połowy cytryny
sok z połowy limonki
świeżo zmielony pieprz
sól morska
Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zielony groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować
3-4 minuty. Następnie wystudzić.
2.Zielony groszek, orzeszki, parmezan, bazylię, czosnek i oliwę zmiksować blenderem, dodać sok z cytryny i limonki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Komentarze