Pasta ze śledziem

0 (0 ocen)

Pasta kanapkowa przygotowana z twarogu i serka topionego urozmaicona śledziem.

Składniki:

  • 4 małe filety śledziowe a'la matias (łącznie 200g) - wymoczone
    250 g twarogu tłustego
    200 g serka topionego kremowego (bez dodatków smakowych)
    2 - 3 łyżki mleka
    1 średnia biała cebula
    1/4 pęczka natki pietruszki
    1/4 pęczka szczypiorku
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    pieprz czarny mielony do smaku
    sól do smaku

Pasta ze śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta ze śledziem 1. Twaróg, serek topiony i mleko utrzeć na jednolitą masę.
  • Pasta ze śledziem 2. Dodać posiekaną cebulę i zieleninę, pokrojone na małe kawałki śledzie oraz pieprz ziołowy. Wymieszać. Pastę doprawić do smaku. Pozostawić w chłodzie do "przegryzienia".

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy