Paszteciaki - bułki nadziewane pasztetem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od mojej mamy. Potrawa jest szybai i prosta w przygotowaniu. Idealnie sprawdzaja sie na studenckich imprezach.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jaja, 3 ogórki konserwowe, pasztet 20 dag,szynka 4 grube plastry, musztarda, bułki,szczypiorek lub pietruszka, rzodkiewka, sól, piep[rz

Paszteciaki - bułki nadziewane pasztetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wygrążyc bułki(środek dodajemy do masy) bialka kroimi w kostke a żółtka ucieramy i mieszamy z 3 łyżkami musztardy, ogorki i szynke kroimi w kostke i dodajemy do białek nastepnie pasztek i środek bułek nastepnie mase z musztarda wszystko dokladnie mieszamy i wkładamy do środka wydrążonej bułki. zgniatamy dobrzeaby wszystko trzymało sie razem. Nastepnie odkładamy do lodowki na 5 godzin i kroimi ostrym nożem na cienkie kromki. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy