Paszteciki mięsno – paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto podzielić na dwie części, każdą rozwałkować na prostokąty o grubości 3 – 4mm. Wzdłuż nałożyć nadzienie i ciasno zwinąć. Pokroić na równe roladki. Gotowe ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 20 – 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.
2.Farsz: Mięso zmielić w maszynce razem z warzywami. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na 3 łyżkach oleju. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko posolić i przesmażyć na łyżce oleju do lekkiego odparowania wody. Białą i zieloną część pora pokroić w talarki, paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku.
Komentarze