paszteciki w chipsach

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszna propozycja nie tylko na kolację

  • 30 min

Składniki:

  • chleb tostowy
    miękki pasztet
    opakowanie ostrych paprykowych chipsów
    sól
    pieprz
    jajka
    olej

Paszteciki w chipsach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. każdy kawałek chleba tostowego delikatnie rozwałkowujemy wałkiem na płasko. Jeden kawałek smarujemy pasztetem, przykrywamy drugim. Tak robimy aż skończy nam się pasztet. Każdą kanapkę zwijamy delikatnie w roladkę Chipsy kruszymy na drobno, ale nie mielimy. Jajka rozkłócamy, dodajemy do nich sól, pieprz. Każdą roladkę maczamy dokładnie w jajku, obtaczamy w chipsach i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

Porady

Podajemy je z surówką lub sosem czosnkowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy