Wspaniała przekąska, która idealnie smakuje zarówno na zimno, jak i na cieplo,
20 min
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego, 275 g
0,6 kg pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
olej do smażenia
pieprz
sól
sos sojowy
natka pietruszki lub szczypiorek
bazylia lub oregano
Paszteciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: Pieczarki pokroić w grubą kostkę i wrzucić na naoliwioną patelnię. Dusić pod przykryciem, aż puszczą wodę, a następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, talarki czosnku, pieprz, sól oraz sos sojowy. Podsmażyć i poczekać aż ostygnie. Następnie przekręcić wszystko przez maszynkę do mielenia, dodać natkę lub szczypiorek oraz zioła.
Ciasto wyjąć z opakowania i podzielić na duże kwadraty (wychodzi 12 kwadratów) i na każdy z nich nałożyć ok. pół dużej łyżki farszu. Sklejać przeciwległe rogi (po przekątnej :-)) lub dowolnym, wyuczonym sposobem. Czas i temperatura pieczenia podane na opakowaniu ciasta.
Komentarze