Paszteciki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wspaniała przekąska, która idealnie smakuje zarówno na zimno, jak i na cieplo,

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego, 275 g
    0,6 kg pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    olej do smażenia
    pieprz
    sól
    sos sojowy
    natka pietruszki lub szczypiorek
    bazylia lub oregano

Paszteciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Pieczarki pokroić w grubą kostkę i wrzucić na naoliwioną patelnię. Dusić pod przykryciem, aż puszczą wodę, a następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, talarki czosnku, pieprz, sól oraz sos sojowy. Podsmażyć i poczekać aż ostygnie. Następnie przekręcić wszystko przez maszynkę do mielenia, dodać natkę lub szczypiorek oraz zioła.

    Ciasto wyjąć z opakowania i podzielić na duże kwadraty (wychodzi 12 kwadratów) i na każdy z nich nałożyć ok. pół dużej łyżki farszu. Sklejać przeciwległe rogi (po przekątnej :-)) lub dowolnym, wyuczonym sposobem. Czas i temperatura pieczenia podane na opakowaniu ciasta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy