Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu paszteciki z ciasta francuskiego z farszem z kiszonej kapusty i podsmażonych na maśle pieczarek.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 płat
    pieczarki 300 gram
    kapusta kiszona 250 gram
    masło 1 łyżka
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    sezam 1-2 łyżki
    jajko do posmarowania
    sól
    pieprz

Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić i pokroić w dość drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzane masło i podsmażyć przez kilka minut. Następnie przełożyć pieczarki do miski, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę, wymieszać. Doprawić farsz papryką słodką, pieprzem i solą.
    Ciasto francuskie pokroić na dwie równe części. Na każdą z nich nałożyć farsz i zwinąć w rulon. Następnie pokroić rulony na kawałki. Posmarować wierzch ciasta rozbełtanym jajkiem i posypać ziarnami sezamu.
    Piec paszteciki przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.

Komentarze

Podobne przepisy