Kremowy pasztet z indyczego mięsa z dodatkiem suszonych pomidorów i żurawiny.
15 min
Dla 6 osób
Składniki:
około 1/2 kg uduszonego lub upieczonego indyczego mięsa
200 g masła
3 suszone pomidory w oleju
50 g żurawiny
2 łyżki marsali
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
Pasztet do smarowania z żurawiną i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozdrabniamy, przekładamy do misy malaksera. Wlewamy roztopione masło. Blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy pomidory i marsalę, jeszcze chwilę miksujemy. Wsypujemy żurawinę i teraz już tylko miksujemy kilka sekund, po to by wymieszać żurawinę z pasztetem. Doprawiamy do smaku przyprawami. Mieszamy już ręcznie. Pasztet przekładamy do pojemniczka. Przechowujemy w lodówce.
Komentarze