pasztet do smarowania z żurawiną i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Kremowy pasztet z indyczego mięsa z dodatkiem suszonych pomidorów i żurawiny.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • około 1/2 kg uduszonego lub upieczonego indyczego mięsa
    200 g masła
    3 suszone pomidory w oleju
    50 g żurawiny
    2 łyżki marsali
    sól
    pieprz
    gałka muszkatołowa

Pasztet do smarowania z żurawiną i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozdrabniamy, przekładamy do misy malaksera. Wlewamy roztopione masło. Blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy pomidory i marsalę, jeszcze chwilę miksujemy. Wsypujemy żurawinę i teraz już tylko miksujemy kilka sekund, po to by wymieszać żurawinę z pasztetem. Doprawiamy do smaku przyprawami. Mieszamy już ręcznie. Pasztet przekładamy do pojemniczka. Przechowujemy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy