Pasztet drobiowy alla keks z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Domowa wędlina jest najsmaczniejsza. Ja ostatnio piekę pasztety – z mięsa ,który zostaje z rosołu. Można z takiego mięska stworzyć smaczne cuda. Więc spróbujcie sami !

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 skrzydło z kaczki ( z rosołu)

    1 szyja z indyka (z rosołu )

    1 mała papryka czerwona

    3 jajka ugotowane na twardo

    1 łyżka przyprawy do pasztetu NMR

    1 łyżeczka przyprawy myśliwskiej NMR

    1 łyżeczka soli

    1 surowe jajko

    1/2 łyżeczki pieprzu

    1 ząbek czosnku

    1 duża bułka namoczona w wodzie

Pasztet drobiowy alla keks z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso oddziel od kości. Z bułki odciśnij nadmiar wody

    2. Do malaksera dodaj mięso, paprykę pokrojoną w większą kostkę. Przyprawy , surowe jajko, oraz bułkę. Całość miksuj około 2 minuty

    3. Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w drobną kostkę. Jajka dodaj do mięsa i wymieszaj.

    4. Masę mięsna przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 185 stopni i piecz około 40 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy