Pasztet drobiowy z mięsa po rosole

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pomysł na ten pasztet zrodził się w mojej głowie po ugotowaniu niedzielnego rosołu. Warzonego na mięsie z kurczaka, indyka i kaczki. Przyrządzenie pasztetu nie jest skomplikowane, a idealnie nada się na śniadanie lub kolację. Wyszło nie tylko ekonomicznie ale też smacznie. Serdecznie zapraszam.
 

 

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa drobiowego z rosołu
    1 ugotowana włoszczyzna (bez pora)
    2 jajka
    6 łyżek bułki tartej
    1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
    1 łyżeczka suszonego estragonu
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki mielonego pieprzu

Pasztet drobiowy z mięsa po rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet drobiowy z mięsa po rosole 1. Mięso wraz z włoszczyzną mielimy.
    Razem z jajkami, bułką tartą i przyprawami wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy do foremek (10x20) i zapiekamy 30-35 minut w temperaturze 200°C. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy