Pasztet grzybowo orzechowy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszny pasztet bez cholesterolu! Dla jaroszy i nie tylko!

  • 45 min

Składniki:

  • 5 łyżek oliwy z oliwek
    2 duże cebule pokrojone
    2 ząbki czosnku
    0,25 kg kurek
    0,25 kg pieczarek
    0,5 szklanki pistacji
    0,5 szklanki nerkowców
    1 pęczek pietruszki
    sól
    pieprz

Pasztet grzybowo orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy, dodajemy cebule, czosnek i grzyby. Smażymy często mieszając, aż cała wilgoć odparuje.
    W robocie kuchennym rozdrabniamy orzechy, dodajemy łyżkę oliwy i dalej miksujemy, do uzyskania gruboziarnistej pasty.
    Po odparowaniu wilgoci, zdejmujemy patelnię z ognia. Do miksera dodajemy posiekaną pietruszkę i grzyby. Całość miksujemy do uzyskania gruboziarnistej masy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Gotowe, smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet marchewkowo-orzechowy