Pasztet sojowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 36 lat. Gotuję codziennie dla mojej 4-osobowej rodziny.

Składniki:

  • Na dużą blachę:
    ● 1 kg soi
    ● 2 kg pieczarek
    ● 3 jajka
    ● 1 kg cebuli
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej
    ● masło
    ● garść suszonych grzybów
    ● kilka garści orzechów włoskich

Pasztet sojowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukaną soję zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Gotujemy 2-3 godziny do miękkości, pod koniec solimy.
  • 2. Pieczarki obieramy, kroimy i smażymy na oleju. Cebulę kroimy i smażymy
  • 3. Namoczone i osączone suszone grzyby oraz pozostałe składniki mielimy w maszynce. Wbijamy jajka i dość mocno doprawiamy.
  • 4. Masę przekładamy do natłuszczonej blachy. Pieczemy 45-60 minut w temp. 150 °C.

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Komentarze

Podobne przepisy