Pasztet warzywny z kaszą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Oszczędne gotowanie z produktów znalezionych w lodówce.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
    1 łyżka masła
    3 małe cukinie
    1 mały bakłażan
    3 marchewki
    1 korzeń pietruszki
    2 jaja
    sól, pieprz, gałka muszkatałowa, zielona czubryca

Pasztet warzywny z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gorącą kasze jaglaną mieszamy z łyżką masła. Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy na 30 minut. Powstałą wodę, wyciskamy. Pozostałe warzywa również ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy surowe jaja i przyprawy. Dokładnie mieszając. Gdyby masa wyszła za rzadka możemy dodać kilka łyżek bułki tartej. Masę przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około godzinę.

Porady

Gdyby masa wyszła za rzadka możemy dodać kilka łyżek bułki tartej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy