Pasztet z cukini

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis ten kojarzy mi się z wakacjami. Pasztet robię wraz z Mamą a cała rodzina zajda się ze smakiem.

  • 30 min

Składniki:

  • - 3 szklanki cukini startej na grubej tarce (bez pestek)
    - 20 dkg sera żółtego startego na grubej tarce
    - 3 średnie cebule pokrojone w kostkę
    - ½ szklanki oleju
    - 1 ½ szklanki bułki tartej
    - 3 jaja (żółtka oddzielić od białek, białka ubic na sztywną pianę)
    - Garść natki pietruszki
    - Sól, pieprz, wegeta, papryka (ostra i słodka) według uznania

Pasztet z cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć, delikatnie wymieszać z ubitą pianą, przelać do blaszki keksowej, piec około godziny w temperaturze 180 stopni.

Porady

Można dodać pieczarki, wtedy pasztet bedzie miał bardziej wyrazisty smak.

Komentarze

Podobne przepisy