Pasztet z cukini

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Czy pasztet musi być zawsze z mięsa? Mamy dziś dla Was pasztet z cukinii.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 szkl startej na grybycg oczkach cukini
    25 dkg wątróbki drobiowej
    2 szkl kaszy manny
    3 jajka
    3 średnie cebule
    20 dkg sera żółtego
    3 ząbki czosnku
    0,5 szkl oleju
    2 łyżki natki z pietruszki
    pieprz, sól, wegeta

Pasztet z cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obrać ze skóry, wykroić pestki, zetrzeć na tartce. Cebule, ser żółty zetrzeć na tartce. Czosnek przecisnąć przez praskę. Białka ubić na sztywna piane. Wątróbkę przekręcić przez maszynkę.
    Wszystkie składniki wymieszać, na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. włożyć do wąskiej blaszki. Piec 1 godz. w temp. 180 st. C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy