Pasztet z cukinii

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smakuje i na ciepło i na zimno. Mnie przypomina smakiem, moje ulubione placki ziemniaczane. Tania i szybka rewelacja na piątkowe śniadanie, obiad lub kolację i nie tylko.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 szklanki startej na grubym oczku cukinii
    1,5 szklanki bułki tartej
    pół szklanki oleju
    4 jajka
    20 dkg startego na drobnym oczku sera żółtego
    3 cebule drobno posiekane
    przyprawy - przyprawa uniwersalna, papryka, sól i pieprz.

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystko wrzucamy do miski i mieszamy bardzo dokładnie i przekładamy do aluminiowych foremek na pasztet. Wypełniamy je tak do 3/4 wysokości foremki. Wychodzą około dwie sztuki pasztetu z podanego przepisu. Piec około godziny w temp ok 180 stopni. Sprawdzając i czuwając aby się nie przypaliło.

Porady

Mój piecyk nie wskazuje temperatury, ale więcej niz te 180 czy 200 st nie osiąga. Godzina w 180 myślę, że powinna wystarczyć - ale bądźcie czujni! SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy