Pasztet z drobiu

0 (0 ocen)

Drobiowy pasztet na kanapki.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    4 kromki weka pszennego lub kajzerka namoczona w mleku
    1 jajko
    1/3 szklanki zimnej wody
    Cząber, zioła prowansalskie do smaku
    sól, pieprz do smaku
    margaryna do wysmarowania blaszki

Pasztet z drobiu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ugotowana pierś z kurczaka 1. Pierś z kurczaka, oczyścić, ugotować.
  • dodac składniki 2. Zmielić w maszynce do mięsa wraz z odciśniętym, namoczonym w mleku wekiem. Dodać jajko, wodę, wymieszać. Doprawić do smaku.
  • pieczenie 3. Masę wyłożyć w blaszce aluminiowej wysmarowanej margaryną. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec 1h 30 min,

Porady

Wedle uznania do mięsa można dodać przysmażoną cebulkę z czosnkiem.

Komentarze

Podobne przepisy