Pasztet z dziczyzną

0 (0 ocen)

Uwielbiam domowe pasztety,za to że znam ich skład.

Składniki:

  • 1kg dziczyzny
    1 kg wieprzowiny
    pół kg wątróbki wieprzowej
    2 cebule
    2 jajka
    5 ząbków czosnku
    kilka listków laurowych, ziele angielskie, sól, pieprz, przyprawa do dziczyzny

Pasztet z dziczyzną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wkładamy do 3 oddzielnych garnków,zalewamy wodą, gotujemy godzinę.
  • 2. Mięsa, cebulę i czosnek przepuszczamy przez maszynkę dwa razy.
  • 3. Do masy mięsnej wbijamy jajka, doprawiamy. Pieczemy w formie "keksówce" ok. 1,5 godziny w 170 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy