Pasztet z fasoli

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

fasolowy ale nie wegetariański

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g suchej fasoli
    3 łyżki oleju
    4 łyżki tłuszczu z galaretką z pieczeni
    sól
    pieprz
    przyprawa do pasztety
    pół łyżeczki bryani masala
    pieprz ziołowy staropolski
    papryka
    szczypta chili
    1 szkl wody
    pół szkl mączki ze zmielonych płatków ryżowych


Pasztet z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczymy na kilka- kilkanaście godzin. Gotujemy do miękkości (lekkiego rozgotowania) odcedzamy. Studzimy.
    Dodajemy tłuszcz, olej i stopniowo wodę , miksujemy przy pomocy blendera, zagęszczamy mączką ryżową (można użyć kaszy manny) i doprawiamy do smaku, Przekładamy do dwu keksówek i pieczemy ok 1 godzinę w temp 200 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy