Pasztet z królikiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Jest delikatny w smaku. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. Warto go przygotować.

  • 50 min

Składniki:

  • 5 nóg z królika
    1/2 kg boczku surowego wieprzowego
    30 dag wątróbki z kurczaka
    1 marchewka
    1 cebula
    4 jajka
    1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej
    sól
    pieprz

Pasztet z królikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nogi z królika, boczek, wątróbkę oraz marchewkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane mięso obieramy z kości. Mięso, marchewkę i cebulę mielimy przez maszynkę do mielenia.
  • 2. Do zmielonego mięsa dodajemy jajka, przyprawę uniwersalną, sól oraz pieprz. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Masę wykładamy na foremkę (wymiary 11cm x 30cm). Wyrównujemy.
  • 3. Pasztet pieczemy 75 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy