Pasztet z orzechów i grzybów

0 (0 ocen)

Wegański pasztet do smarowania.

Składniki:

  • 150g pieczarek
    100g mielonych orzechów
    1 mała czerwona cebula
    2 ząbki czosnku
    3g świeżego imbiru
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól, pieprz
    natka pietruszki

Pasztet z orzechów i grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać troszkę oleju. Wrzucić pokrojoną cebulę, czosnek i imbir.
    Smażyć ok. 3 minuty. Dodać pokrojone pieczarki i smażyć ok. 4 minuty.
    Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić i zmiksować w blenderze. Do masy dodać zmielone orzechy, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki i jeszcze przez chwilę miksować. Doprawić do smaku jeśli potrzeba.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy