pasztet z wątróbek drobiowych

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

pasztet dobry do chleba z nutą pomarańczy

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka drobiowa: 35 dekagramów
    - duża marchewka (ugotowana): 1 sztuka
    - ceula: 2 sztuki
    - masło-kostka: 20 dekagramów
    - bulionetka warzywna: 1 sztuka
    - pieprz ziołowy: 1 łyżeczka
    - gałka muszkatałowa: 0.5 łyżki
    - masło: 3 łyżki
    - pomarańcza duża (wycisnąć sok): 1 sztuka

Pasztet z wątróbek drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wątróbki obrać z błon ,umyc pokroic,na patelni rozgrzać masło 3 łyżki,dodać cebulę trochę podduśic ciągle mieszając zeby się nie przypaliło dodać wątróbki,smażyć na małym ogniu 7-8 minut dodajemy przyprawy mieszamy
  • 2. usmazoną cebulę i wątróbkę odstawiamy do wystudzenia
  • 3. wyciskamy sok z pomarańczy
  • 4. wystudzona wątróbkę miksujemy dodajemy miekkie masło mieszamy na koniec wlewamy sok pomarańczowy
  • pasztet z wątróbek drobiowych 5. wymieszaną masę przekładamy do naczynia i odstawiamy do schłodzenia
  • pasztet z wątróbek drobiowych 6. polecam ! !
  • pasztet z wątróbek drobiowych 7. smacznego ! !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy