Pasztet z zupek chińskich

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pasztet taki robiliśmy na szkoleniu kulinarnym Koła Gospodyń Wiejskich, gdzie byłam zaproszona. Bardzo mi posmakował więc zaczęłam robić w domu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 zupek chińskich
    3 marchwie
    2 cebule
    1 łyżka kaszy manny
    1 łyżka maki ziemniaczanej
    4 jaj
    80 dkg mięsa mielonego drobiowego
    olej , pieprz , sól
    czubryca

Pasztet z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zupki zalać gorącą wodą, tak aby były gęste dodając przyprawy z zupek. Cebulę , marchew zetrzeć na tartce jarzynowej o grubych oczkach i podsmażyć na oleju. Wszystkie składniki ( zupki , jajka, mąka ziemniaczana, kasza, mięso mielone, cebula, marchew ) mieszamy razem, dodajemy przyprawy. Gotowy farsz wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku około 1 godz. w temp. 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy