Pasztet z królika

0 (0 ocen)

Na każde świata tata piecze nam taki pasztet

Składniki:

  • - mięso z całego królika ok 3kg
    - 0.5 kg marchewki
    - 1 kg boczku surowego
    - 1 kg udek
    - 20 dag pietruszki
    - 3 większe cebule
    - sól , pieprz do smaku
    - ziele angielskie , liść laurowy

Pasztet z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie mięso gotujemy razem z warzywami w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego aż do miękkości
  • 2. Po ugotowani Mięso warzywa i cebulę mielimy na maszynce 3 razy , doprawiamy solą i pieprzem do smaku lub wg. własnego uznania .
  • 3. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do foremek ,
    następnie pieczemy w piekarniku przez 45 min w temperaturze 180 stopni

Porady

Z całości wychodzi ok 7 foremek pasztetu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy