Domowe warzywa z patelni

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Świeże warzywa i kurczak to jest to co polecam. Kolorowo i zdrowo :-)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    ½ brokuł
    1 bakłażan
    10 pomidorków koktajlowych
    1 cebula czerwona
    100 gram makaronu penne 3 kolory
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka Bazyli suszonej
    1 łyżeczka oregano suszone
    Sól
    Pieprz
    Szczypiorek świeży
    Oliwa

Domowe warzywa z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie produktów 1. Do miseczki wlewam oliwę 4 łyżki, dodaję bazylie, oregano, sól, pieprz, czosnek sprasowany, pierś z kurczaka. Odstawiam na godzinę.
  • Bakłażan posolony 2. Bakłażana myje, kroję na plastry 2 cm, i solę obficie. Odstawiam na 30 minut
    Bakłażan myję dokładnie z soli pod zimną wodą. Na patelni grillowej na oleju smażę. Doprawiam pieprzem. Wykładam na papierowy ręcznik. Pierś z kurczaka smażę też na patelni grillowej, razem z cebulą pokrojoną w piórka. Brokuł dziele na różyczki i gotuje w osolonej wodzie aldente. Makaron także gotuję aldente. Kurczaka kroję na kawałki, dodaję makaron odcedzony, pomidorki koktajlowe, brokuł, bakłażan, cebulkę. Całość mieszam i posypuje szczypiorkiem.

Notka redakcyjna

PP_10-2014

Komentarze

Podobne przepisy