Patisony z szynkowym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Połączenie patisona z mięsnym nadzieniem i żółtym serem.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 średnich patisonów
    500g mięsa mielonego
    100g ugotowanego ryżu
    cebula
    1 jajko
    100g sera żółtego
    zioła prowansalskie
    pieprz, sól

Patisony z szynkowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisona obieramy i ucinamy górę a następnie wydrążamy. Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem i jajkiem. Doprawiamy solą pieprzem i ziołami Faszerujemy patisony nadzieniem. Zapiekamy ok.35-45 min w 180 stopniach , pod koniec pieczenia na każdy patison kładziemy plaster sera żółtego.
    Podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy