Pavlova z truskawkami

0 (0 ocen)

Pyszne, sezonowe i bardzo proste ciasto :)

Składniki:

  • - 3 białka kurze ( jajka klasy L)
    - 600 g cukru pudru
    - 350 ml śmietanki 30%
    - owoce ( truskawki, borówki , kiwi)

Pavlova z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka z 300 g cukru pudru ubijamy na sztywną pianę. Na papierze do pieczenia rysujemy koło ( np odrysowujemy talerz, na którym zaserwujemy deser) i układamy na blaszce do pieczenia. Na narysowane koło przekładamy pianę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 120C ( przy termoobiegu) i pieczemy dobrą godzinę po czym wyłączamy ogień i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia piekarnika. ( dobrze zrobić to wieczorem i zostawić na noc już w piekarniku)
    Kiedy beza dobrze wyschnie , ubijamy śmietankę z pozostałym cukrem na sztywną pianę , układamy na bezie i dekorujemy świeżymi owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy