Pęczak z Warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zdrowa, bo pełna witamin i błonnika, idealna potrawa na obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki kaszy pęczak
    400 g cukinii
    300 g pieczarek
    300 g papryki pomarańczowej
    2 ząbki czosnku
    1 duża cebula
    1 pora (biała część)
    1 dymka
    3 szklanki wywaru warzywnego
    pietruszka
    sól, pieprz

Pęczak z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażymy i podduszamy wszystko 1. Cebulę pokroić w kostkę,a czosnek posiekać. Zeszklić razem na oliwie.
    Porę i dymkę pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć razem z cebulą.
    Cukinię pokroić w pół plasterki, pieczarki w grubsze plasterki, a paprykę w większą kostkę.Podsmażyć wszystko z resztą.
    Wsypać kaszę i zalać wywarem warzywnym, doprawić.
    Dusić pod przykryciem ok 30 minut aż wchłonie cały płyn.
    Przed podaniem osypać pietruszką. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy