Pęczotto z grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bezmięsna propozycja obiadowa

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g kaszy pęczak
    300 g odgotowanych grzybów leśnych
    1 cebula
    1 łyżka natki pietruszki
    50 g szpinaku
    2 szklanki bulionu
    sól, pieprz
    maggi
    sos chili

Pęczotto z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić w rondlu spryskanym oliwą. Dodać grzyby, natkę pietruszki, sól, pieprz i podsmażyć całość kilka minut. Wsypać kaszę, wymieszać, wlać bulion i gotować pod przykryciem na małym ogniu aż kasza wchłonie cały płyn. Dodać opłukany szpinak, skropić maggi i sosem chili, wymieszać i dusić całość 5 minut. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy