Pęczotto z serduszkami drobiowymi

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszne i proste

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g serduszek drobiowych
    1 szkl pęczaku
    3 szkl rosołu
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    100 g pora
    2 ząbki czosnku
    pół papryczki chili
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    oregano
    lubczyk
    natka pietruszki
    tłuszcz do smażenia

Pęczotto z serduszkami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serduszka umyć, oczyścić, przekroić na pół. W rondlu do duszenia przysmażyć cebulę i czosnek, włożyć serduszka i dusić we własnym sosie aż zupełnie odparuje płyn. Wtedy podlać 2 szklankami rosołu, wsypać kaszę, dodać pokrojoną paprykę i pora oraz drobniutko posiekane chili i przyprawy do smaku, Gotować pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Dolewać rosołu i w razie potrzeby jeszcze wody by pęczotto nie było suche a kleiste. Na koniec posypać natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy