pękatki z kremem piernikowym

0 (0 ocen)

pełne smaku kruche ciasteczka z dodatkiem kremu piernikowego)))idealne do kawy,jak i na świąteczny stół

Składniki:

  • 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    5 łyżek kremu piernikowego
    100 g masła o temperaturze pokojowej
    3/4 szklanki cukru brązowego
    3 jajka
    łyżka kakao
    cukier waniliowy
    wiórki czekoladowe ok 100 G

Pękatki z kremem piernikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. piekarnik nagrzewamy do 180 *C. Utrzeć krem piernikowy z masłem , cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po jednym jajku, cały czas ucierać,PORCJAMI dodawać przesianą mąkę wymieszaną z sodą i kakao ,składniki dokładnie wymieszać . Pod koniec dodać wiórki czekoladowe. Formować dłońmi okrągłe kuleczki , spłaszczyć i wykładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Piec 20 minut w 180 stopniach.

Porady

dO CIASTA MOZNA RÓWNIEŻ DODAĆ RODZYNKI LUB INNE BAKALIE

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy