Pekinka faszerowana pasztetem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kremowy pasztet z kaczki w chrupiących listkach kapusty pekińskiej.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • połowa kapusty pekińskiej

    nadzienie:
    około 500 g ugotowanego mięsa, upieczonego lub uduszonego - użyłam resztek ze świąt
    100 g masła
    połowa czerwonej cebuli
    papryka chili
    sól ziołowa
    pieprz ziołowy
    pieprz kolorowy
    gałka muszkatołowa

Pekinka faszerowana pasztetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekładamy do malaksera.
    Do rondelka przekładamy masło, posiekaną cebulę i chili, podgrzewamy, aż masło się roztopi.

    Roztopione masło wlewamy do mięsa i miksujemy, aż uzyskamy gładką masę. Pasztet doprawiamy do smaku przyprawami.

    Listki kapusty pekińskiej rozkładamy, środkowe malutkie listki wycinamy.

    Liście smarujemy pasztetem, zwijamy tak by znów otrzymać kształt całej kapusty. Kapustę owijamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na minimum 3-4 godziny.

    Przed podaniem kapustę odwijamy z folii i kroimy w plastry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy