pekinka z czosnkowa nutką

0 (0 ocen)

  • 15 min

z tą kapusta możemy śmiało tworzyć wiele kombinacji

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    2-3 pomidory
    2-3 ogórki
    1 duża cebula
    Sos
    po 3 łyzki majonezu i jogurtu naturalnego
    1 główka czosnku
    1 łyżka pieprzu ziołowego
    pieprz czarny

Pekinka z czosnkowa nutką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kapustę należy pokroić w niewielkie paseczki, cebulę w piórka (po pokrojeniu posypać ją szczyptą soli i cukru - odstawić na 10 minut, aby straciła swoją ostrość). Ogórka ze skórką pokroić w plastry, pomidora w ćwiartki. Majonez, jogurt i obrany czosnek wrzucic do rozdrabniacza i razem zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. warzywa wymieszać z sosem.

Porady

jesli sos wydaje się mdły można dodać do niego kilka kropel soku z cytryny lub octu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy