Penne rigate z boczkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis na to danie mam od szwagierki, bardzo posmakowala calej naszej trójce

  • 20 min

Składniki:

  • 400g makaronu Pióra Nr 17 Lubella
    300g boczku
    1 średniej wielkości cebula
    4-5 łyżek mleka zagęszczonego
    2 łyzki oleju
    łyżeczka soli
    łyzeczka vegety
    pieprz
    szczypiorek

Penne rigate z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W czasie kiedy makaron się gotuje, do patelni wlewamy olej kroimy cebule i boczek w kostkę, podsmażamy. Gdy boczek z cebula są zrumienione przekładamy je do naczynia, następnie wsypujemy wcześniej odcedzony makaron. Doprawiamy vegeta i pieprzem, polewamy mlekiem zagęszczonym. Mieszamy. Szczypiorek kroimy i obsypujemy nim danie.

Porady

Makaron równie dobrze smakuje z schabem jak i z parowkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy