50 dag makaronu penne ; 2 łyżki oliwy z oliwek ; 45 dag mieszanych mrożonych warzyw (ja wzięłam marchew,kukurydzę oraz groszek,bób,brokuły oraz szpinak) ; 2 łyżki przecieru pomidorowego ; kilka listków bazylii ; sól i pieprz do smaku.
Penne rozmaitości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Oliwę rozgrzewamy w rondlu. Dodajemy zamrożone warzywa i dusimy ok 10-15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy przecier pomidorowy i krótko dusimy całość. Makaron odcedzamy i dodajemy do warzyw,mieszamy i krótko podgrzewamy aby aromaty z sosu przeszły na makaron. Wyrzucamy na talerz.
Porady
Można eksperymentować z różnymi mrożonymi warzywami oraz dodać inne ulubione przyprawy.
Komentarze