Penne z drobiowymi klopsikami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron zawsze dobry, zawsze na czasie i zawsze szybko się robi. Tutaj w połączeniu z tradycyjnymi, polskimi smakami.

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu penne
    250 g filetu z kurczaka
    250 ml bulionu drobiowego
    125 ml śmietany 18%
    koperek
    sól, pieprz

Penne z drobiowymi klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.

    Mięso mielimy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe klopsiki, wrzucamy do wrzącego bulionu, gotujemy kilka minut. Śmietanę mieszamy z niewielką ilością gorącego bulionu, dodajemy do całości, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem przez 5-7 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Następnie dodajemy posiekany koperek, wrzucamy odcedzony makaron i dokładnie łączymy wszystkie składniki, ciągle podgrzewając.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy