Penne z pieczarkami i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Cebulę drobno kroimy w piórka i przesmażamy chwilę na maśle.
Następnie dodajemy pieczarki i dusimy. Kiedy zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, według instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie przygotowujemy sos: w małej miseczce mieszamy jogurt z ulubionymi ziołami (u mnie był to czosnek i szczypta drobno posiekanego koperku). Odstawiamy na chwile do lodówki.
Szczypiorek myjemy i drobno siekamy.
Gdy makaron jest już al dente, odcedzamy go z wody i dodajemy do pieczarek z cebulą. Wszystko razem mieszamy i chwilę dusimy.
Przekładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy sosem.
Smacznego! :).
Komentarze