Makarony do doskonały pomysł na ekspresowy obiad z niczego. Penne ugotowane al dente wspaniale się komponuje z lekko pikantną potrawką z kurczaka i warzyw.
30 min
Składniki:
*dla dwóch osób
Składniki:
150 g makaronu penne
mała pierś z kurczaka
nieduża marchewka
pół cebuli
pół cukinii
po kawałku czerwonej i żółtej papryki
2 ząbki czosnku
1 łyżka przecieru pomidorowego
łyżeczka suszonej bazylii
szczypta chilli
pieprz
sól
łyżka oleju
Penne z pikantną potrawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać kurczaka pokrojonego w kostkę. Warzywa pokroić i dodać do mięsa, przyprawić, podlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Na końcu dodać przecier pomidorowy i wymieszać. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i podawać z potrawką.
Komentarze