Penne z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kochamy łączyć smak makaronu z innymi smakami. Tym razem w kremowej wersji z rzodkiewką. Komponuje się rewelacyjnie.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu penne
    1 pęczek rzodkiewki
    1 łyżka masła
    150-200 ml słodkiej śmietany
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Penne z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Penne z rzodkiewką 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Rzodkiewki myjemy, kroimy w kostkę.
    W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy rzodkiewki i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) ok. 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, dusimy kilka minut, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy, podajemy z posiekaną natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy