Penne z warzywami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Do wykonania tego przepisu potrzebujesz dosłownie chwilę :)

  • 15 min

Składniki:


  • 75 g ulubionego makaronu
    1/2 cukinii
    1 cebula
    kilka pomidorków koktajlowych
    starty parmezan lub inny ulubiony ser (dobrze topliwy)
    50 ml śmietany 30%
    pieprz, sól, curry, imbir, oliwa

Penne z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.

    Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i pomidorki przekrojone na pół - doprawiamy solą i dusimy ok 5-7 minut. Całość zalewamy śmietanką, dodajemy ser i redukujemy sos. Na końcu doprawiamy do smaku.

    Ugotowany makaron łączymy z sosem i podajemy.

Porady

W wersji dla tych, którzy się nie śpieszą można oczywiście makaron dodatkowo zapiec w piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy